LAADPAAL OFFERTE AANVRAAG

Je kan je auto thuis opladen via het stopcontact. Dit is echter zeer traag en wordt afgeraden omwille van veiligheidsredenen. Er kan kortsluiting ontstaan en je brengt de andere verbruikers in huis in gevaar. Het kan ook zijn dat je tijdens laadsessies bepaalde huishoudapparaten zoals wasmachine of oven niet kan gebruiken. Bij een stopcontact thuis is het laadvermogen beperkt tot een stroomsterkte van 10 Ampère en een vermogen van 2,3 kW. Een plug-in hybride met een batterij van 25kW heeft dus 10 uur nodig om opgeladen te worden. Voor een volledig elektrische wagen met een batterij van 62 kW bedraagt de laadtijd dan 30 uur. Deze vorm van laden is niet altijd zonder gevaar. Gebruik je een verlengsnoer dan kan de temperatuur in dit verlengsnoer zeer hoog worden en voor extra verlies zorgen.
Een laadpunt thuis is de ideale oplossing. Je kan je auto op een veilige en vooral snellere manier volledig opladen. Het is het perfecte moment om jouw wagen op te laden aangezien je wagen niet gebruikt wordt.
Het is veilig omdat een thuislaadpunt aangesloten wordt op een systeem met een eigen zekering. Zo ben je beschermd tegen overbelasting en brandgevaar. Met een app volg je perfect jouw laadsessie en stel je in wanneer het laden mag starten en eindigen. Je ziet op elk moment hoever de laadsessie gevorderd is. Rijd je met een bedrijfsvoertuig en laad je je auto thuis op dan kan je verbruik makkelijk doorgestuurd worden naar je werkgever of boekhouder voor een eenvoudige verrekening. Met je eigen laadstation thuis vertrek je elke ochtend met een volle batterij. Het is tot 4 keer goedkoper dan het gebruik van een publieke laadpaal en je moet geen laadpaal delen met je collega’s op kantoor.
Thuislaadstations worden aangeboden met verschillende maximum vermogens. Hoe hoger het laadvermogen, hoe sneller de laadtijd. De meest voorkomende laadvermogens op dit moment zijn 7 kW, 11 kW en 22kW.
De laadsnelheid wordt bepaald door 3 factoren : De aansluiting op het elektriciteitsnet van je woning. De omvormer van je auto. De laadkabel.
Je kan een monofasige of driefasige laadinstallatie hebben. Heel wat elektrische wagens kunnen aan een monofasige installatie opgeladen worden maar dit neemt veel tijd in beslag en is dus niet praktisch. Driefasig laden is aan te raden maar niet elke woning is driefasig. Onze adviseurs bekijken samen met jouw de situatie in jouw woning om te zien of het aansluitingsvermogen in je woning voldoende sterk is. Is het nodig om de aansluiting te verzwaren dan helpen we je met de procedure. Ook het omschakelen van een monofasige naar een driefasige aansluiting kan interessant zijn. Een verzwaring kan je eenvoudig aanvragen bij Fluvius, je distributienetbeheerder (www.fluvius.be)
De batterij van je auto werkt op gelijkstroom of DC. Het elektriciteitsnet werkt echter op wisselstroom of AC. Tijdens het opladen van je wagen wordt de wisselstroom omgezet naar gelijkstroom en kan de batterij opgeladen worden. Het omzetten van de stroom gebeurt door een omvormer en de kracht van de omvormer bepaalt de laadsnelheid. Hoe krachtiger de omvormer, hoe sneller de laadtijd. Elke elektrische wagen heeft een maximum toegelaten laadsnelheid.
De standaard aansluiting van een laadkabel heeft in Europa een Type 2 stekkeraansluiting. Dit is de standaard en alle publieke laadpunten zijn voorzien van deze Type 2 aansluiting. Laadpunten worden verkocht met of zonder aansluitkabel. Een laadpunt zonder vaste kabel is mooier aangezien er niet altijd een kabel aan hangt. Een hedendaagse wallbox tegen de muur kan een mooi stukje design zijn. Kies je voor een laadpaal met of zonder vaste kabel is afhankelijk van jouw persoonlijke smaak.
Bij load balancing zal het laadpunt het laadvermogen aanpassen in functie van het verbruik op dat moment in je woning. Zodra de wagen aangesloten wordt met het laadpunt meet deze technologie hoeveel energie er verbruikt wordt in de woning op dat moment. Het laden van je wagen wordt hierop aangepast. Het resultaat is dat de hoofdzekering niet overbelast raakt en je auto op de meest efficiënte manier opgeladen wordt. Grote energieverbruikers zoals wasmachine en oven kan je blijven gebruiken en alles gebeurt op een 100% veilige manier.
Samen met onze trouwe partner Optimile staan we steeds voor u klaar. De diensten van Optimile zijn mogelijk via het Mobiflow platform : https://www.mobiflow.be/laadpaaleigenaar/ Je werkgever kan je thuislaadsessies automatisch vergoeden. Het platform zorgt voor één factuur voor de werkgever en de terugbetaling aan elke medewerker. Tevens kan je als zelfstandige ondernemer jouw boekhouder de juiste factuur aanbieden.
Wanneer je liever niet investeert in een laadpunt bij jouw werknemers is een mobiele laadoplossing ook een mogelijkheid. Dit is de enige laadoplossing waar je thuis geen speciale installatie voor nodig hebt. Dit is een kabel met kastje dat ervoor zorgt dat elektriciteitsverbruik wordt geregistreerd. Alle informatie komt terecht in een cloud, waar je al deze info kan raadplegen. Bij vertrek van je werknemer wordt dit toestel ingeleverd samen met de bedrijfswagen.
Door laadinfrastructuur te voorzien op de parking van jouw bedrijf zet je jouw toekomstvisie en duurzame karakter in de verf. Als bedrijf kan je jouw laadstations ook open stellen voor gebruik door bezoekers of ander publiek. Je kan hierbij zelf bepalen aan welk tarief er kan geladen worden. Deze verrekening gebeurt snel en eenvoudig. Eigen werknemers kunnen bijvoorbeeld gratis opladen indien gewenst. Fiscaal gezien is het als bedrijf zeker interessant om een publieke laadpaal te installeren. Jouw publieke laadpaal komt dan terecht in één van de grootste laadpaalnetwerken van Europa. Elektrische rijders vinden zo de weg naar jouw laadpaal. Natuurlijk wil je ook op elk moment zicht hebben op de publieke en private laadsessies van je laadpaal. Deze informatie kan je terugvinden in een handig portaal voor het opvolgen van de laadsessies en de boekhoudkundige verwerking.
Onze experts helpen je in laadoplossingen voor jouw elektrische vloot. Wij zorgen voor een vlotte installatie van de laadinfrastructuur zowel op jouw bedrijfsterrein als bij jullie werknemers thuis. Als werkgever kan je automatisch de thuislaadsessies van jullie werknemers vergoeden.
45% fiscaal voordeel op de installatie & aankoop van het laadstation (via de belastingbrief terug te krijgen) Geplafonneerd op 1.500EUR Voorwaarden: -Moet een slim toestel zijn (slim => laadtijd en laadvermogen kunnen regelen) -Energieleverancier moet een groen contract zijn
Verhoogde kostenaftrek: -Voor investeringen in laadinfrastructuur vanaf september ’21 tot 31/12/22 = 200% -Voor investeringen in laadinfrastructuur vanaf 01/01/23 en 31/08/24 = 150% Voorwaarden: Laadstations moeten openbaar toegankelijk zijn voor derden (gedurende 24u of na de werkuren)
Optimile biedt een specifieke dienstverlening voor een optimale en vooral zorgeloze groenere mobiliteit. De app van Optimile toont niet alleen alle prijzen van de publiek toegankelijke laadpalen, maar staat ook in voor een eenvoudige verrekening van publieke laadsessies, het automatisch vergoeden voor medewerkers die thuis opladen en het aanbieden van laadpalen voor klanten en bezoekers.
De bijbehorende smartphone app en laadpas geeft de klanten meteen toegang tot één van de grootste netwerken van laadstations in Europa, met meer dan 120.000 locaties in 19 landen. Klanten kiezen dus zelf op basis van hun noden en wensen hoe uitgebreid ze hun laadnetwerk willen maken.

jouw gegevens
auto gegevens
jouw gegevens

U zal zien dat we heel wat info vragen.  Deze informatie hebben we nodig om een correcte offerte op maat te kunnen bezorgen.

HnS Energie

Boomsesteenweg 93

2610 Wilrijk

+32 (0) 471 74 34 47

info@hnsenergie.be

HnS Energie

Boomsesteenweg 93

2610 Wilrijk

+32 (0) 471 74 34 47

info@hnsenergie.be

HnS Energie

Boomsesteenweg 93

2610 Wilrijk

+32 (0) 471 74 34 47

info@hnsenergie.be

Chat openen
Hoe kunnen we je helpen?
Hallo,
Welkom bij HnS Energie.
Hoe kunnen wij jou helpen?